Am lansat cel mai amplu program de investiții în infrastructura de transport

Guvernul a programat un amplu proces de extindere a rețelei de transport cu metroul în București, vizând două componente majore: Realizarea a 4 prelungiri ale magistralelor existente, cu o lungime totală de cca.10 km: Păcii-Linia de Centură Vest; Pipera-Petricani; Berceni-Linia de Centură Sud; Străulești-Mogoșoaia; Construirea a 8 trasee noi, cu o lungime totală de 88 km și un cost estimat de 7,8 miliarde de euro, dintre care amintim: Aeroport-Otopeni-1 Mai; Gara de Nord-Gara Progresul, Râul Doamnei-Eroilor, Romancierilor-Valea Ialomiței, Eroilor-Universitate, Universitate-Iancului-Pantelimon, Voluntari-Bragadiru sau Semi-inelul de Sud (Crângași-Dristor 2).

Pentru aeroporturile din cadrul rețelei primare – Constanța, Iași, București-Otopeni, Craiova, Cluj Napoca, Timișoara și Sibiu – vom construi noi terminale cargo, terminale de pasageri pentru trafic național și internațional, precum și legături intermodale la nivel de infrastructură feroviară și rutieră, cu costuri estimate de 1,8 miliarde de euro.

Vom construi Centura rutiera a Bucureștiului: Inel București (Nord) – 620 mil euro, Inel București (Sud) – 604 mil euro.

Extindem și modernizăm și infrastructura feroviară: Centura Feroviară București (Est) 357 mil euro, 180 km și calea ferată București – Aeroport Otopeni – 68 mil euro, 3 km. Investim de asemenea în proiecte de dezvoltare, siguranță și securitate aeroportuară, peste 1 miliard de euro.