Cine este Antonel Tănase, noul secretar general al Guvernului

ziare.com | Miercuri, 06 Noiembrie 2019

Antonel Tanase a fost numit de premierul Ludovic Orban în funcția de secretar general al Guvernului, urmând să coordoneze activitatea Executivului la Palatul Victoria. Tănase îi ia locul lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului Dăncilă.

În varstă de 47 de ani, Antonel Tanase are un masterat în istorie, obținut la Universitatea din București (1998), este doctor în economie (ASE-2005) și a absolvit în 2006 Facultatea de Finanțe a Universității Creștine Dimitrie Cantemir.

După ce a ocupat diverse funcții de contabil sau director financiar, Antonel Tănase a ajuns în aprilie 2007 consilier al ministrului Transporturilor de atunci, Ludovic Orban. Ulterior, a fost numit și în funcția de secretar de stat la același minister, sub conducerea aceluiași ministru. În primul guvern Ponta (mai 2012) a fost directorul de cabinet al noului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Antonel Tănase a intrat în PNL Galați în anul 1991. După mai multe funcții ocupate la nivelul filialei locale și în TNL, a ajuns președintele Comisiei Centrale de Cenzori a partidului și apoi vicepreședinte al PNL București. Din iunie 2017, când Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL, Antonel Tănase este și trezorierul partidului, informează Realitatea TV.

În luna iulie a acestui an, Antonel Tănase a preluat funcția de președinte interimar al PNL Sector 3.