Antonel Tănase are 48 de ani. Este doctor în Economie și are un master în Istorie.

Tănase a declarat public, în mod repetat, că nu este avid după funcții publice, preferând „să-și facă mai întai un rost, prin muncă în mediul privat, care să îi permită apoi să facă politică fără apăsarea zilei de mâine.”

A intrat în PNL în 1991, ”din admirație față de Brătieni”. A devenit Secretar General Adjunct al TNL, între 1998 și 2000, trecând apoi prin diverse funcții în partid, iar în prezent este Trezorier Național PNL, Președintele Comisiei Naționale de Infrastructură de Transport PNL și Președintele PNL Sector 3 (din iulie 2019).

În perioada 2004 – 2008 a fost consilier general – Primăria Municipiului București si președinte de Consiliu.

Între 2006 și 2012 a fost, pe rând, consilier al ministrului Transporturilor și secretar de stat, tot la Ministerul Transporturilor. În această perioadă, a fost unul dintre cei care au pus în mișcare proiectul de metrou din Drumul Taberei.

Din 08/11/2019, este Secretar General al Guvernului, cu rang de Ministru.

Una dintre inițiativele cele mai cunoscute și de succes ale lui Antonel Tănase, în această calitate, este Ghișeul.ro, Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar. Prin acest sistem, care marchează un pas important în digitalizarea României, cetățenii își pot plăti online taxele și impozitele.

@Ioana Popescu

Respect PNL! O echipă cu oameni de calitate! Felicitări!

@Vladimir David

Spor la treabă! Împreună reușim să scăpăm de PSD și de corupție și vom pune țara pe picioare!

@Dan Florian

Aștept cu nerăbdare noile proiecte și provocări. Aveți în mine un susținător de nădejde oriunde este nevoie. Mult succes și spor în toate domnule președinte.

@Florentina Balan

Doamne ajută să ne fie bine! Bucureștiul are nevoie de oameni integri, corecți, profesioniști, competenți. În noua formulă sunt convinsă că se poate.
Împreună dezvoltăm Bucureștiului!